Din blog er en del af din langsigtede markedsføringsstrategi

Hvad er egentlig meningen med at have en blog? Det møder jeg mange, som spørger mig om. Det vil jeg her give dig et svar på, så du bliver klogere på, hvordan du skal bruge din blog som en del af din markedsføringsstrategi.

Jeg har tidligere skrevet om, hvorfor du skal have en blog. Du kan læse mere om det her, her og her. En blog er en del af content marketing, og derfor er det vigtigt, at du tænker på din blog som en markedsføringskanal. Den skal ikke bruges til direkte salg.

Lad os kigge nærmere på hvorfor din blog ikke skal bruges til salg, selvom den skaber mere salg til dig.

Forretning handler om salg

Din blog handler ikke om salg, men det gør din virksomhed selvfølgelig. Når jeg siger, at du ikke skal bruge din blog som salgskanal, er det ikke, fordi jeg er modstander af, at du tjener penge. Men folk er ikke interesserede i at læse en masse blogindlæg om dine ydelser. Dem kan de allerede læse om på din hjemmeside.

I stedet skal du markedsføre dig selv og din virksomhed gennem din blog. Det kan gøres på mange forskellige måder. Det vigtigeste er, at du har en strategi for din blog. En frisør kan f.eks. bruge sin blog til at lave videoer, hvor de viser, hvad de kan. Det samme kan en VVS’er. Du skal simpelthen vise, hvad du arbejder med på en spændende måde.

På samme måde skriver jeg om, hvordan du får succes online ved hjælp af forskellige værktøjer på nettet.

Samtidig med at du skaber god information på din blog, sørger du selvfølgelig for, at det er let at købe dine ydelser eller produkter gennem din hjemmeside. På den måde ved kunden hvor de skal gå hen, når de er klar til at købe af dig.

Din blog handler om markedsføring – ikke salg

Du skal se din blog som en del af din markedsføringsstrategi. Den er værdifuld af mange grunde. Den viser både kunder og potentielle kunder, at du har styr på dit arbejdsfelt.

Når du bruger tid på dine blogindlæg, og skriver om emner, som din målgruppe kan bruge, deler de helt automatisk dine indlæg på sociale medier. På den måde kommer du ud til endnu flere potentielle kunder.

Langsomt begynder flere og flere at vide, at de skal henvende sig til dig, når de skal handle med en ekspert inden for dit vidensfelt. De ved, at du er ekspert, og at du kan løse opgaven perfekt.

Derfor er det vigtigt, at du har tålmodighed, når du går i gang med at blogge. En blog er en proces, hvor du hele tiden deler dine erfaringer med dine læsere. Du skal hele tiden dele din viden med dine læsere, da det får dem til at vende tilbage igen og igen.

Tænk på din blog som en langsigtet investering, så skal du nok få succes med den.

En god markedsføringsstrategi skaber salg

Når du hele tiden sørger for at blogge om emner, som har interesse for din målgruppe, begynder flere og flere at henvende sig til dig.

Du får opbygget et netværk af læsere, som promoverer din virksomhed helt gratis. De ved, at du har styr på dit kram, og derfor vil de anbefale dig til andre. Det er en af hovedgrundene til, at din blog er et meget værdifuldt markedsføringsværktøj.

Din blog skaber salg til dig, da flere begynder at kende til din ekspertise. Det er klart, at den slags tager tid, ligesom det også tager tid at opbygge goodwill. I starten kender ingen din virksomhed, og ingen ved, hvad du kan. Det skal du vise omverdenen.

Både ved altid at gøre et godt stykke arbejde og ved at have en langsigtet markedsføringsstrategi.

Hvis du ikke allerede er i gang med at blogge, er der kun en ting at sige til dig. Kom i gang med det samme. Du vil aldrig fortryde det, når du en dag har en succesfuld blog.

Hvad er din blogstrategi? 

Skriv til Bente
– kvinden bag Realiseringsmetoden.dk
Bente Tromborg, coach og mentor i 2Wellness.dk
Går du rundt med spørgsmål om, hvordan du skaber stærkere kunde-relationer og sælger mere? Skriv til Bente, så kaster hun et frisk blik på sagen, og giver dig sine bedste råd.

[contact_form]

Tags: , ,

Facebook Comments:

Gratis e-bog til dig!

pilNedonlinebusiness

Følg nyhedsbrevet og få tips til at få mere tid, flere kunder og flere penge i kassen.
Gratis velkomstgave med det samme
blob-pil-op

Køb 5 – men betal kun for 4 individuelle sessions af 25 minutters varighed. De foregår via skype eller telefon

individuelle sessions
--------------------------------------

Opdag hemmeligheden bag effektiv onlinemarkedsføring, der skaber mere salg! Bliv medlem for kun 269 kr. + moms pr. måned

membershipcard_500x315
--------------------------------------

Bliv en del af det realiserende fællesskab

facebook